Lär dig allt om teknikaktier på internet

Techsektorn är väldigt intressant för många investerare. Det är en marknad där det kan svänga väldigt mycket och det är lätt att använda hävstänger för att göra vinster på både kort och lång sikt. Det är dock också en sektor där du verkligen behöver ha koll på vad du gör, och kanske ännu viktigare: vad de företag du investerar i gör.

Många av oss äldre minns IT-bubblans glada dagar med en blandning av skräck och förtjusning (beroende på när vi gjorde vår exit…). För dig som inte var med då, eller av annan anledning är helt ny på teknikaktier kommer här tre bra tips på olika kanaler där du kan få aktietips och analyser. Det finns en uppsjö av olika bloggar och liknande. Vissa är bra, andra är dåliga. Dessa är några av våra favoriter men inte alla. Tänk gärna på att aktiebloggare gärna håller sig anonyma av flera olika skäl. De som tjänar mycket pengar vill till exempel inte alltid skylta med det. Respektera alltid om någon som är beredd att dela med sig av sin kunskap gratis väljer att vara anonym.

Trading Direkt

Trading Direkt är en av investerarnas mest populära YouTube-kanaler. Den är inte hundraprocentigt inriktad på aktier inom teknik, utan har ett bredare anslag kring aktier och finansmarknaden. Du ska ändå inte missa den eftersom de alltid har väldigt intressanta gäster och högaktuella ämnen. Eftersom det är en YouTube-kanal kan du dessutom alltid aktivt välja att bara titta på de program som rör de sektorer eller enstaka aktier som intresserar dig, som till exempel teknik. Trading Direkt drivs av Nyhetsbyrån Direkt som man lite slappt kan kalla för finansbranschens TT, så de har direktingång till alla de största spelarna på marknaden.

Aktieingenjören

Hos Aktieingenjören, aktieingenjoren.blogspot.se, hittar du ingående analyser av bolag främst inom tech. Men också väldigt intressanta tankar kring spar- och investeringsfilosofi generellt. Att Aktieingenjören mest håller sig kring de sektorerna har sannolikt att göra med hans val av utbildning. Det är alltid bra att investera i branscher som du har åtminstone en del kunskap om. Det här är en väldigt matnyttig blogg som det är lätt att lära sig mycket av. Utöver bloggen har Aktieingenjören också ett väldigt aktivt twitterkonto. Det kan du som är medlem på Twitter följa och också interagera med om du är nyfiken på att veta mer.

Gamingaktier

En väldigt specialiserad blogg när det kommer till sidor om techaktier är Gamingaktier, https://gamingaktier.com/blogg/. Som det kanske hörs på namnet handlar den här framförallt om spelbolag av olika typer. Här handlar det om att lägga in pengar i olika tillverkare av dataspel, mobilspel och om att investera i e-sport. Det kanske låter väl nischat, men faktum är att det här är en bransch som växer lavinartat. Marknaden ökar och det poppar ständigt upp nya aktörer som du kan satsa pengar i. Utöver en blogg där det ständigt kommer nya analyser och intervjuer med olika branschpersonligheter så finns också flera sektioner på sidan med grundläggande fakta om branschen och hur du ska tänka innan du börjar köpa aktier.